/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5, license number 187760 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. */

 

 

חיפוש

 

 

 

عربي

 
 

English

 
 

הישגים


 

 

 

 
 

הייעוד שלנו

הישגים

דבר מנהלת העמותה

מאמרים מאת הדוברת שלנו

מדריך למשתמש באתר

מפת האתר

 

 


 

הצטרפות
או תרומות

  

חי הינה עמותה ללא כוונת רווח (כהגדרתה בסעיף 501(c)(3) בחוק האמריקאי) שהוקמה בארה"ב בשנת 1984 במטרה לשפר את מצבם של בעלי חיים בישראל ואת היחס אליהם. חברי העמותה, בני דתות שונות ואזרחי מדינות רבות ברחבי העולם, מחויבים לפעול ליצירת חיים טובים יותר לבעלי החיים בישראל.

 

הכל חי, העמותה האחות הישראלית של חי, היא ארגון ללא מטרות רווח שנרשם בישראל בשנת 2001.

  

האתגרים

ההישגים שלנו

   חינוך

   האתר של הכל חי

   שירותים לקהילה

   סיוע למכלאות לבעלי חיים ולרופאים וטרינרים

   פעילות בשיתוף עם גורמים ממשלתיים

   קמפיינים – מאבקים נקודתיים כנגד התאכזרויות

   קידום חלופות לניסויים בבעלי-חיים

  

 

 האתגרים

מדינת ישראל, המתמודדת מאז ומתמיד עם קשיים ביטחוניים וכלכליים מורכבים, החלה רק לאחרונה להקדיש תשומת לב ציבורית לסוגיות של הגנה על בעלי חיים. אזרחים ישראלים הרגישים לנושא משקיעים כיום מאמץ ניכר בניסיון להעלות את העיקרון המוסרי היהודי של "צער בעלי חיים", הקובע כי אין לגרום נזק או כאב ליצורים חיים ללא צורך, על סדר היום הציבורי, וליישמו בכל תחומי החיים בישראל. למרבה הצער, חלקים גדולים באוכלוסייה עדיין מציבים את הצורך לדאוג לבעלי החיים בתחתית סולם העדיפויות.

  • מדינת ישראל סובלת מהתרבות יתר חמורה של חתולים וכלבים משוטטים, כתוצאה מאקלימה החם המאפשר לבעלי החיים לשרוד על גבול הקיום האפשרי, ובשל העדר פעילות מסודרת של סירוס ועיקור בעלי חיים.
      
  • עד לאחרונה נהגו רשויות מקומיות רבות להתמודד עם התרבות היתר של בעלי החיים על ידי פיזור מזון מורעל בסטריכנין ברחובות ובאזורים הפתוחים. חיות מחמד וחיות משוטטות שאכלו מן המזון המורעל מצאו את מותן תוך ייסורי גסיסה ממושכים. בציבור אין עדיין מודעות מספקת להכרח לעקר ולסרס חתולים וכלבים כדי לצמצם את תופעת התרבות היתר.
      
  • בישראל פועלים מעט מאוד בתי מחסה לבעלי חיים קטנים. מוסדות אלה מתקיימים אך ורק מתרומות של הציבור, ומקבלים תמיכה מזערית מאוד, אם בכלל, מן הרשויות המקומיות או הממשלה. באזורים אחרים בארץ לא קיימת כיום כל אפשרות לסייע לבעלי חיים, ויש צורך דחוף להקים גם בהם בתי מחסה לבעלי חיים.
      
  • עלותם של תרופות וציוד וטרינרי גבוהה מאוד מכיוון שכולם מיובאים מחו"ל.
      
  • אזרחים ישראליים רבים עלו לארץ מארצות שאינן מצטיינות ביחס הוגן ובדאגה לבעלי חיים. בשל כך נדרשת פעילות חינוכית מקיפה כדי לפתח אצל הילדים והנוער יחס מוסרי חיובי לבעלי חיים.

אאלו הם רק כמה מן האתגרים העומדים לפתחן של חי והכל חי.

 

לראש הדף

  

ההישגים שלנו

עמותת חי ועמותת הכל חי גאות בתרומתן במאבק לשפר את היחס לבעלי חיים בישראל. פעילותנו זוכה להערכה רבה מצד וטרינרים, עובדי מחסות, אנשי חינוך, מחוקקים וגורמים נוספים בכל רחבי הארץ החפצים בשלומם ובטובתם של בעלי החיים בישראל.

 

להלן רשימה חלקית של הישגינו בתחומי חינוך, סיוע למחסות ומכלאות לבעלי חיים, פעילות משותפת עם גורמים ממשלתיים בהכנת חקיקה שתעניק הגנה לבעלי חיים ובאכיפתה, מאבקים נקודתיים כנגד התאכזרות לבעלי חיים וקידום חלופות לניסויים בבעלי חיים.
 

   

 חינוך

  • ב-2012 יזמו עמותות "הכל חי"/"חי", בשיתוף משרד החינוך, פרויקט חינוכי ראשון מסוגו במגזר הערבי, "מרחיבים את מעגל החמלה", סמינר העוסק בנושא חינוך הומאני. מטרת הסמינר היא הטמעת ערכים הומאניים בתוכנית הלימודים השוטפת של בתי הספר מהמגזר הערבי, ובהמשך גם במגזר היהודי, על מנת שילדים ערבים ויהודים כאחד יטפחו את יחסם כלפי בעלי חיים, כלפי הסביבה וכלפי הקהילה בתוכה הם חיים.
     
  • עמותת חי הגתה, פיתחה והוציאה לפועל פרוייקט דו-קיום: תוכניות לילדים ערבים ויהודים במסגרתו נפגשו ילדים יהודים וערבים ללימוד משותף על בעלי חיים ויצאו יחד לפעילויות למענם. הפרוייקט זכה לאישור המדור (לשעבר) לדמוקרטיה ודו-קיום במשרד החינוך.
       
  • צוות המרפאה הניידת של הכל חי לסירוס/עיקור בעלי חיים מפעיל מערך הדרכה שוטף בנושא טיפול בבעלי חיים בבתי ספר ובמרכזים קהילתיים בכל רחבי ישראל.
       
  • עמותת חי מימנה מתרומות שגייסה את הקמת המרכז לחינוך להומניות ע"ש יצחק בשביס זינגר במתחם אגודת צער בעלי חיים בתל-אביב.
       
  • בשנת 1998 קיימו אגודת חי ומשרד החינוך את הכנס הראשון לחינוך להומניות שנערך אי פעם בישראל. כנס זה היה המשך טבעי לכנס המוצלח שנערך בשנת 1994 בנושא "פעילות חינוכית כאמצעי למניעת אלימות בחברה" בו הוצג הקשר בין התעללות בבעלי חיים לבין אלימות בין בני אדם. עמותת חי קיימה את הכנס השני לחינוך להומניות בשנת 1999, ומאז ועד היום ערכה אין ספור קורסים למורים בנושאי חינוך הומני בכל רחבי הארץ.
      
  • עמותת חי ארגנה בשיתוף עם משרד החינוך כנס מורים ויועצים חינוכיים בנושא "פעילות חינוכית כאמצעי למניעת אלימות בחברה". בכנס הציגו פסיכיאטרים, פסיכולוגים ואנשי חינוך מישראל ומארה"ב את הקשר שבין התעללות בבעלי חיים לבין התעללות בילדים (וכן אלימות בחברה באופן כללי) ודנו בצורך בחינוך הומני כצעד לקראת יצירת חברה בריאה.
      
  • ב- 1984 קיימה עמותת חי, בשיתוף משרד החינוך, את התחרות הלאומית הראשונה בין בתי ספר בנושא חינוך הומאני. ועדת שיפוט, שהורכבה מנציגים בכירים של משרד החינוך, שפטה מגוון פעילויות ומעשים שביצעו התלמידים למען בעלי חיים, וחיבורים רבים שנכתבו ע"י תלמידים מרחבי הארץ, בנושא, הוגשו לוועדה. החיבורים המנצחים הוצגו במשרד החינוך- שולחן לכל שכבת גיל. תלמידים יחידים וכיתות, שניצחו בתחרות, הוסעו באוטובוסים לטקס סיום התחרות, שהתקיים ברמת גן, שם העניק להם שר החינוך את הפרס בו זכו.

   

האתר של "הכל חי"

"הכל חי" פיתחה מקור מקוון תלת-לשוני, ייחודי ומקיף (עברית, ערבית ואנגלית), עם שפע רב של מידע מעשי ומעמיק על נושאים הנוגעים לבעלי חיים. האתר שלנו מספק מידע אמין אשר בחלקו נכתב על ידי חברי צוות שלנו, וחלקו נתרם על ידי מומחים לנושאים שונים מכל רחבי העולם. האתר נועד בעיקר למגוון הקהילות התרבותיות בישראל, ומטרתו היא שיפור מצבם של חיות מחמד, חיות הבר ובעלי חיים המנוצלים בתעשיות השונות כגון מחקר וניסויים, חוות גידול ובידור.

 

אנחנו מספקים חומר רב ואמין על הנושאים הבאים:

  • עובדות ועצות לטיפול בחתולים וכלבים
  • תקנים למקומות מקלט לבעלי חיים
  • מידע על בעלי חיים המשמשים למאכל או ביגוד
  • דיווחים על חמורים וסוסים הסובלים מהתעללות בדרכים ובכבישים, וכאלה שהם קורבנות מרוצים
  • מידע וחומרי לימוד הומאניים, כולל דיונים על הקשר שבין התעללות בבעלי חיים ותוקפנות האדם.

 

רשימות האורחים המבקרים באתר שלנו מעידות שהוא מגיע לכל רחבי העולם. הכתבות והמאמרים שלנו מורדים מהאתר ומופצים במזרח התיכון, אפריקה ואסיה.

 

אנא השתמשו במדריך להכל חי באינטרנט, מפת האתר שלנו או בלחיץ    חיפוש   בכל דף. אלה יעזרו לכם למצוא בקלות את המידע שאתם מחפשים.

 

לראש הדף

   

 שירותים לקהילה

  • בשנת 2002 רכשה עמותת חי והביאה לישראל את המרפאה הניידת לסירוס/עיקור בעלי חיים, הראשונה בכל המזרח התיכון. המרפאה הניידת, המופעלת על ידי הכל חי, עוברת מעיר לעיר ומציעה לציבור שירות בעלות נמוכה, במגמה לחולל מהפך בחייהם ובגורלם של הכלבים והחתולים בישראל. צוות המרפאה מעביר מערך הדרכה בנושא טיפול בבעלי חיים בבתי ספר ובמרכזים קהילתיים בכל רחבי הארץ. המרפאה הניידת משמשת דגם שניתן יהיה להעתיקו במוקדים נוספים בארץ, ובהמשך אף ביתר מדינות האזור.
     
  • באוגוסט וספטמבר 2005 נטשו רבים מהאנשים שפונו מההתנחלויות בעזה ובגדה המערבית את בעלי החיים שלהם מאחור. העמותה האחות של חי בישראל, הכל חי, נכנסה להתנחלויות עם המרפאה הניידת שלנו, וטרינר, עובדים ומתנדבים והצילה יותר מ-100 בעלי חיים.
     
  • במהלך התקפת הטילים של חיזבאללה בחודשים יולי ואוגוסט 2006, רבים מאלה שנאלצו לעזוב את בתיהם בצפון השאירו מאחור את בעלי החיים שלהם. הכל חי פעלה בתנאים מסוכנים מאד, לילה אחרי לילה, להצלת בעלי החיים הנטושים, וסיפקה להם מזון, מים, עזרה רפואית ומחסה. לאחר מכן איחדה הכל חי מספר בעלי חיים שאבדו עם משפחותיהם, ומצאה בתים חדשים לבעלי חיים רבים נוספים, בישראל ובארה"ב.

  

סיוע למכלאות לבעלי חיים ולרופאים וטרינרים

  • בשנת בשנת 2003, קיימו עמותת חי ועמותת הכל חי כנס וטרינרים בשיתוף עם משרדי הבריאות, איכות הסביבה והחקלאות. בעקבות כנס זה הסכים השירות הוטרינרי של משרד החקלאות לשנות את מדיניות המתת בעלי החיים הנהוגה בארץ והחליף את הנוהג הנפוץ של הרעלה בסטריכנין שהביא למוות איטי וכואב, במדיניות הומנית הכוללת לכידת בעלי חיים והתערבות להגבלת התרבותם. זו הפעם הראשונה בה שיתף השרות הוטרינרי פעולה עם ארגון וולונטרי להגנת בעלי החיים במטרה לשפר את היחס לבעלי החיים.
      
  • לראשונה בישראל, קיימה עמותת חי קורס ניהול מכלאות ומחסות. בקורס זה השתתפו וטרינרים רשותיים, מנהלי מחסות ועובדי מכלאות ובתי מחסה מערים ויישובים רבים. קורס זה הביא לשינויים חיוביים ומרחיקי לכת בטיפול בבעלי חיים בכל רחבי הארץ.
      
  • בעזרת חברי הוועדה המייעצת של העמותה נציג הקונגרס האמריקאי טום לנטוס והגברת אנט לנטוס, השיגה חי קרקע לבניית בית מחסה לבעלי חיים בתל אביב. אגודת צער בעלי חיים עברה ממשכנה הצפוף, האפלולי והמתפורר למתקן חדיש ומודרני במיקום מרכזי יותר בעיר, ומספקת כיום לציבור את כל השירותים, כולל עיקור וסירוס חיות מחמד, בעלות נמוכה.
      
  • עמותת חי רכשה והביאה לישראל את אמבולנס החיות הראשון שנתרם לאגודת צער בעלי חיים בטבריה. לאחר עיכוב של כעשר שנים בכניסת האמבולנס לישראל עקב סחבת בירוקרטית ומכס בשיעור אסטרונומי, בוטלו לבסוף המסים הודות למאמציהם של נציג הקונגרס טום לנטוס (D-CA) וחבר הכנסת אברהם פורז, וכניסת האמבולנס התאפשרה על פי אותם נהלים החלים על אמבולנסים לבני אדם.
      
  • משך שנים רבות תמכה עמודת חי במקלטים לבעלי חיים בכל רחבי הארץ; תמיכתה קיבלה צורות שונות, מהשגת קרקעות, דרך בנייה נרחבת, לאספקת תרופות וציוד חיוניים.
      
  • עמותת חי ייבאה והפיצה בארץ את סם המוות ההרדמה ההומני סודיום פנטוברביטל, שמחליף את רעל הסטריכנין שהיה בשימוש עד היום במכלאות העירוניות ברחבי הארץ, וגרם למוות ממושך ורצוף ייסורים. סודיום פנטוברביטל מופץ על ידי עמותת חי גם לבתי מחסה לבעלי חיים.
      
  • מאבקה של עמותת חי לטובת תוכניות לסירוס ועיקור בגיל צעיר בישראל, המהוות מרכיב חשוב בהתמודדות עם ריבוי היתר של חתולים וכלבים, הוכתר בהצלחה ניכרת.

לראש הדף

   

פעילות בשיתוף עם גורמים ממשלתיים

  • עמותת חי העבירה לידי הוועדה הבין-משרדית שהוקמה לצורך הכנת חוקים להגנת בעלי חיים, חוקים לדוגמא וחוות דעת מומחים. בינואר 1994 עבר בכנסת חוק צער בעלי-חיים (הגנה על בעלי-חיים), התשנ"ד-1994, החוק הישראלי הראשון הקובע קנסות ועונשי מאסר של עד שלוש שנים על מעשי התאכזרות והתעללות בבעלי חיים.
      
  • עמותת חי סיפקה לשירותים הוטרינריים תקנות לדוגמא על פיהם הונח הבסיס לתקנות לאכיפת חוק צער בעלי-חיים העומדות להיכנס לתוקף בקרוב.
      
  • עמותת חי אספה דוגמאות של חוקים (שנחקקו בשוודיה, בריטניה ועוד) לגבי חיות משק. דגמי חקיקה אלו ישמשו להכנת חוקי חיות המשק בישראל.
      
  • הלובי של עמותת חי בכנסת הצליח לשכנע את ממשלת ישראל להתחיל בשימוש בחיסון הומני נגד כלבת הניתן דרך הפה. חיסון זה, שהכחיד כמעט לחלוטין את מחלת הכלבת בחלקים נרחבים של אירופה המערבית, מופץ כיום בכל רחבי ישראל, ותוכנית דומה מתוכננת עבור אזורים בשליטה ערבית הגובלים עם המדינה, במימון האיחוד האירופי.
      
  • עמותת חי הצליחה לעגן בתקנות המס והמכס פטור לרכבי הצלה המיובאים לישראל, על פי קריטריונים זהים לאלה החלים על יבוא אמבולנסים ורכבי הצלה לטיפול בבני אדם ולבתי חולים. בעקבות כך הביאה העמותה לארץ את האמבולנס הראשון והמרפאה הניידת הראשונה לסירוס/עיקור בעלי חיים במזרח התיכון כולו.
     
  • בשנת 2006 פעלה הכל חי, העמותה האחות של חי בישראל, כגורם עיקרי ומשפיע בהקמת השדולה הראשונה למען בעלי חיים (קבוצת חברי כנסת שיקדמו חקיקה במליאת הכנסת) בהיסטוריה של הכנסת. הכל חי משתתפת במפגשי השדולה, על פי הזמנתו של ח"כ יואל חסון, יושב ראש השדולה.

   

קמפיינים – מאבקים נקודתיים כנגד התאכזרויות

  • מרוצי סוסים: בשנת 2005 פתחה הכל חי במאבק נרחב למניעת כניסתה של תעשיית הענק של מרוצי סוסים למדינת ישראל. באותה שנה הגישה הכל חי עתירה בבית המשפט העליון של ישראל כדי לעצור את בניתם של שני מסלולי מרוצים גדולים – ניסיונה הראשון של הממשלה להנהיג הימורים על מרוצי סוסים בארץ. הממשלה אישרה את התוכנית אחרי ששקלה רק את הרווח הכספי ולא את רווחתם של בעלי החיים, כפי שנדרש על פי חוק.
      
  • שימוש לרעה בסוסי משא וחמורים: בשנת 1999 החלה הכל חי במאבק בכמה חזיתות לשים קץ להתעללות בסוסי משא וחמורים בישראל, כולל דרישה לאסור על תנועת כרכרות ועגלות רתומות לסוסים בכבישי הערים. ציוני הדרך בעשור הראשון למאבק כוללים חשיפות, הצלה ושיקום של סוסים שנפלו קרבן להתעללות, חינוך, הפגנות ואירועים ציבוריים נוספים וכן פעילות חקיקה. כדוגמא, בשנת 2003 חשפה עמותת הכל חי בשכונה ישנה בתל-אביב אורווה שהתנהלה תוך התעללות קשה בסוסים, כולל הרעבה, הריגה במכות גרזן ומכירת בשר סוסים בשוק בתור בשר בקר, והביאה לסגירתה. בשנת 2009 הטיל לבסוף ראש עיריית תל-אביב את האיסור המיוחל על שימוש בסוסים להובלת עגלות וכרכרות ברחובות העיר.
       
  • במהלך שנות פעילותה, הצליחה עמותת חי לשים קץ לפעולות אכזריות רבות נוספות, ביניהן:
  • נוהל צה"לי של קשירת חגורות נפץ לכלבים, שילוחם אל תוככי מנהרות פלשתיניות שנועדו להברחת אמצעי לחימה, מחבלים ורוצחי נשים וילדים, ופיצוצם באמצעות שלט-רחוק
      
  • תמיכת משרד התיירות בזבח הפסח של השומרונים והפיכת טקס שחיטת הכבשים לאטרקציה תיירותית

   

קידום חלופות לניסויים בבעלי-חיים

  • עמותת מותת חי ארגנה כנס רפואי בינלאומי בנושא חלופות לשימוש בבעלי חיים לצורך ניסויים מעבדתיים, בהשתתפות הנרי היימליך, MD, ממציא "תרגיל היימליך". היה זה הכנס הראשון מסוגו בעולם. הכנס השני של חי לחלופות לניסויים בבעלי-חיים, שתוכנן לאפריל 2000, התבטל עקב התנגדות עזה מצד התומכים הישראליים בביצוע ניתוחים בבעלי חיים.
      
  • עמותת חי הקימה קרן לקידום חלופות לניסויים בבעלי חיים במעבדות בישראל. כספי הקרן מיועדים למימון תצוגות של חלופות היכולות לשמש כבר היום את קהיליית המחקר הביו-רפואי בישראל, וכן להענקת מלגות לסטודנטים ומדענים השוקדים על פיתוח חלופה חדשה.
      

לראש הדף