/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5, license number 187760 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. */

 

 

חיפוש

 

 

 

عربي

 
 

English

 
 

התרבות יתר של חתולים וכלבים


 

 

 

 
 

סקירה כללית

בכנסת

+ הצלה בצפון

+ הצלה בעזה ובגדה המערבית

+ סוסים: התעללות והצלה 

+ סוסים: נגד מרוצים

הרעלה בסטריכנין

מניעת התפשטות כלבת

התרבות יתר של חתולים וכלבים

+ חלופות לניסויים בבע"ח

+ פרוייקטים בתחומי חינוך והדרכה

   

  


חיות בית: מניעת ריבוי יתר של בעלי חיים

הצלה בצפון: עיקור וסירוס גורים לפני אימוץ

 

עזרו לנו
לעזור להם

  

 
 

יפית, חברת צוות במרפאת העיקור/סירוס עם לקוחה

כמו בכל המדינות בהן האקלים חם והבקרה על התברואה אינה מספקת, ישראל מתמודדת עם בעיה חמורה של ריבוי יתר של חתולים וכלבים (התפוצצות אוכלוסין). כשחי הוקמה בשנת 1984 לא הייתה קיימת כמעט מודעות לחשיבות העיקור והסירוס כדי להפחית את ריבוי היתר, וברוב המקרים לא ניתן היה להשיג ניתוחים במחיר נמוך. שיטות אכזריות ולא אנושיות לשליטה בריבוי יתר זה היו נפוצות, כולל השימוש ב סטריכנין, רעל איטי ומכאיב מאד , וסמים אחרים לא אנושיים שהשימוש בהם נאסר בארצות הברית, כגון 61-T, שגורם כאבים מחרידים, שיתוק וחנק לפני שבעל החיים מאבד את הכרתו.

 

אחת היוזמות הראשונות של חי הייתה תליית פוסטרים והפצת עלונים לקידום עיקור וסירוס בערים בכל רחבי הארץ, ומשלוח הצעות לעיקור וסירוס במחיר מוזל לכל קיבוץ במדינה באמצעות שלושת התנועות הקיבוציות. בנוסף לכך הכינה חי חומר לימודי הומאני עבור בתי ספר; חומר זה הדגיש את חשיבות הניתוחים האלה לבריאות בעלי החיים ומניעת סבל מהם.

 

בשנת 1998 הציגה חברת הועדה המייעצת של חי, ד"ר פאולה קיסלק, רופאה וטרינרית, מצגת בפני וטרינרים ישראליים בה תארה את תפיסת העיקור/סירוס בגיל צעיר ואת הניתוחים עצמם.  סירוס ועיקור גורי כלבים וחתלתולים כבר בגיל 6 עד 8 שבועות מונע התפתחות "סינדרום הדלת המסתובבת" – מצב בו מקלטים מציעים לאימוץ בעלי חיים, אבל נאלצים מספר חודשים אחר כך לקבל את צאצאיהם. ד"ר קיסלק, שביצעה את המחקר הראשון על עיקור וסירוס בגיל צעיר עם ד"ר מארק בלומברג כתבה גם מאמר על הנושא עבור כתב העת הוטרינרי בישראל. (ראו עיקור וסירוס בגיל צעיר.)

 

חי תרמה מכונת הרדמה לאגודה לצער בעלי חיים בישראל, בתל אביב, כדי לאפשר לה לבצע ניתוחים אלה. כדי לעזור למקלטים אחרים בסירוס ועיקור תרמה חי כספים, מלכודות הומאניות, סמי הרגעה, חומרים לתפירה אחרי ניתוח ומכשירי ניתוח. מכונה מיוחדת לחיטוי מכשירי ניתוח נתרמה לאגודת צער בעלי חיים בירושלים. ולאגודת צער בעלי חיים בטבריה תרמה חי את כל מכשירי הניתוח הנחוצים להקמת מרפאת עיקור/סירוס.

 

בשנת 2002 שלחה חי לישראל מרפאה חדשנית ניידת לעיקור/סירוס שאורכה כ-7 מטר, המרפאה הראשונה מסוגה במזרח התיכון. המרפאה, המופעלת על ידי הכל חי, העמותה האחות של חי בישראל מבצעת עתה ניתוחים במחיר מופחת בכל רחבי הארץ. עובדי המרפאה מספקים גם הדרכה בטיפול אחראי בבעלי חיים, כולל החשיבות של סירוס ועיקור כדי למנוע ריבוי יתר שגורם סבל רב כל כך. הכל חי מעמידה פוסטרים על עיקור וסירוס לרשות עיריות, מרכזים קהילתיים ובתי ספר.

 

כחלק ממאמציה לחנך את הציבור בנושא זה, סיפקה הכל חי הכשרה בחינוך הומאני למנהיגים צעירים במרכזים קהילתיים ולקבוצות קהילתיות. בשנת 2003 העניקו חי, הכל חי ומשרד החקלאות חסות משותפת לקורס שעסק במניעה הומאנית של ריבוי יתר עבור וטרינרים עירוניים בכל רחבי הארץ. בקורס זה תארה הוטרינרית של הכל חי, שרה לוין, את שיטת העיקור/סירוס בה משתמשת המרפאה הניידת של הכל חי, והדגישה את חשיבות העיקור והסירוס כפתרון ארוך טווח לבעיית ריבוי היתר והתפוצצות האוכלוסין.

  

לראש הדף