/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5, license number 187760 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. */

 

 

חיפוש

 

 

     
 

English

 
 

עמותת "הכל חי" בקריאה הבוקר לשר התחבורה, חה"כ ישראל כץ: "בישראל 2012 סוס רתום לעגלה הוא אינו כלי רכב, אלא התעללות!"


הודעה לעיתונות

 

 

 
 

סקירה כללית

כיסוי תקשורתי

אירועים בארץ:

8 ביוני 2009

7 בדצמבר 2008

30 בדצמבר 2007

הודעה לעיתונות:

30 ביולי 2014

5 בפברואר 2013

28 בנובמבר 2012

4 ביולי 2012

11 במרץ 2012

25 בדצמבר 2011

10 בנובמבר 2009

30 בדצמבר 2007

תל אביב אוסרת על כרכרות רתומות לסוסים:
עדכוני קמפיין

סוסים שהורחקו מהתעללות

סוסי עגלה פצועים

חוות מקלט לסוסים וחמורים

שלחו מכתבי מחאה

סוסים ש"הכל חי" הצילה:

   שבת

   תקווה

   כחל

   שי

   ג'ואי

   

  


סוסים: נגד מרוצים

 

עזרו לנו
לעזור להם

  

תל אביב, 4 ביולי 2012

 

הבוקר פנתה עמותת "הכל חי" במכתב לשר התחבורה, כחלק ממאבקה המתמשך בתופעת סוסי האלטעזאכן, וביקשה לשנות את ההגדרה הקיימת בחוק של סוסי האלטעאזכן ככלי תחבורה.

 

במכתבה מציינת מיכל וולנסקי-אטיאס, המנהלת המקצועית של עמותת "הכל חי", כי על פי ההגדרות הבסיסיות, הקיימות כיום בפקודת התעבורה, עגלה הרתומה לבעל חיים מוגדרת ככלי תחבורה. הגדרה זו מעניקה תוקף מלא לאחת התופעות המתעללות בבעלי חיים במדינתנו- תופעת סוסי האלטעאזכן.

 

עוד מוסיפה וולנסקי-אטיאס בפנייתה כי מלבד נושא צער בעלי חיים, המהווה פרמטר משמעותי בתופעה זו, קיים הפרמטר הבטיחותי והסיכון שמייצרת תופעה זו עבור כל המשתמשים בדרך (כלי רכב ממונעים, נהגים, נוסעים, הולכי רגל), גורמת לעיכוב התנועה ולעומסי תנועה, בדיוק כשם שכלי רכב, אשר מהירותו אינה מותאמת למהירות הנדרשת ע"פ חוק, מהווה סיכון משמעותי לבטיחותם של יתר המשתמשים ולבטיחותו שלו.

 

בחודשים האחרונים יצאה "הכל חי" בפרויקט "מודיעין אלטעזאכן", אשר במסגרתו קראה לציבור הרחב לדווח בכל פעם בה הם נתקלים בסוס אלטעזאכן, באמצעות תמונה ומיקום, על מנת לאמוד את היקפי התופעה, שרבים נוטים לייחס לה זמן עבר. כתוצאה מפרויקט זה מגיעות לעמותה עשרות פניות מן הציבור הרחב, על בסיס יומיומי, בנוגע לסוסי אלטעזאכן, שנצפו בעת העבדתם, ונתונים במצבים קשים ומחפירים בערים שונות ברחבי הארץ.

 

מעמותת "הכל חי" נמסר כי מראה הסוסים הרזים או הפצועים, המושכים אחריהם עגלה עמוסה לעייפה בלב העיר, אינו נותן מנוח לתושבי הערים השונות והעמותה נשאלה אינספור פעמים כיצד ניתן למגר תופעה אכזרית זו. פניות אלה מתקבלות מתושבים בערים גדולות ומרכזיות כדוגמת ת"א, רמת-גן, גבעתיים, כפר-סבא, נתניה ועוד. הנסיון המצטבר מלמד כי בעיה זו הינה בעיה כללית, התקפה בחלקים נרחבים בארץ.

 

במכתבה מציינת וולנסקי-אטיאס כי במצב היום, אין ביכולתן של הרשויות המקומיות לאכוף את החקיקה הקיימת, והן מוצאות עצמן חסרות אונים נוכח התופעה. חוקי העזר העירוניים של הרשויות ותקנות צער בעלי חיים, אינם מספקים מענה הולם משום שאינם מגדירים את נושא העבדת בע"ח בשטח עירוני, אינם מתייחסים לסבל המנטלי הנגרם לבע"ח כתוצאה מהליכה בדרכים עירוניות ועל אספלט בכביש סואן ואינם יוצרים מנגנון אכיפתי ראוי ומרתיע.

 

בסוף מכתבה מציגה וולנסקי-אטיאס לשר כץ את הדרישה לשנות את ההגדרה הבסיסית הקיימת בחוק, לפיה סוס הרתום לעגלה מוגדר ככלי רכב, ובכך לסייע למיגור התופעה, אשר אינה שייכת עוד למציאות בה אנו חיים.

 

לדברי מיכל וולנסקי-אטיאס, המנהלת המקצועית של עמותת "הכל חי": "לא ייתכן כי בשיאה של שנת 2012 מראות של סוסים מנוצלים, מוזנחים ופצועים, עדיין יהוו חלק בלתי נפרד מהנוף העירוני של המציאות הישראלית. שינוי הגדרה זו בחוק אינו כרוך במשאבים או בתקציב והינו שאלה של מדיניות גרידא. אנו קוראים לשר התחבורה שלא לתת תוקף לתופעה המתעללת הזו ברחובות עירנו, שעבור חלק ניכר מהציבור הרחב הפכה למטרד סביבתי ברמה האישית."

 


 

אנא קרא את המכתב

 

לראש הדף