/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5, license number 187760 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. */

 

 

חיפוש

 

 

     
 

English

 

"הכל חי" קוראת לרבנים הראשיים ולמשרד החקלאות
להפסיק שיטות אכזריות הנהוגות במהלך שחיטה


הודעה לעיתונות

 

 

 
 

תוכן

כבילה באזיקים והרמה

 

 


החקלאות המתועשת

שחיטה כשרה

צמחונות וטבעונות

 

הצטרפות
או תרומות

 

   

ליצירת קשר: ישראל- עומר גינזבורג 050-3305006 או 03-6243242, ארה"ב- נינה נייטלזון  703-658-9650
 

12 ‮בפברואר 2008, תל אביב

 

בתגובה לגילויים שנחשפו היום אודות אכזריות קיצונית כלפי בעלי חיים בבתי מטבחיים המשתמשים בשיטת הריסון של בעלי חיים הקרויה 'הרמה באמצעות אזיקי רגל', ולבקשתה של עמותת "הכל חי", קרא הרב הירושלמי אדם פרנק, לרבנים הראשיים של ישראל, יונה מצגר ושלמה עמאר, להוציא פסק הלכה האוסר על השימוש בשיטה זו, לטובת שיטות ריסון אכזריות פחות. זאת מפני שהחוק היהודי אוסר על הכאבה מיותרת ליצור חי ("צער בעלי חיים").

 

"אני קורא לרבנות הראשית לישראל ולכל המוסדות שמפקחים על שחיטה ברחבי העולם לפעול להפסקת שיטה זו של ריסון בעלי חיים בתהליך השחיטה הכשרה, שהיא אכזרית שלא לצורך," אמר הרב פרנק.

 

בתהליך זה, נכבל אחד מקרסוליה של הפרה באזיקי מתכת, והיא מורמת לתקרה בעזרת הכבל שמחובר לאזיקי הקרסול. בעלי החיים המבוהלים, השרויים בהכרה מלאה, תלויים באוויר וסובלים ייסורי שאול בעודם ממתינים לחיתוך גרונם, כאשר שריריהם וגידיהם נקרעים ומשקל גופם תולש, פשוטו כמשמעו, את מפרקי הירך שלהם ממקומם.

 

בארצות הברית אין משתמשים יותר בשיטת ההרמה באמצעות אזיקי רגל, אך משחטות ברחבי העולם, כולל בתי מטבחיים לשחיטה כשרה, ממשיכות להשתמש בה. "מועצת הרבנים ד'אמריקה", הרשות הרבנית האורתודוכסית הגדולה ביותר, אישרה שימוש במכלאה שמחליפה את שיטת ההרמה באמצעות אזיקי רגל, ושתומכת בגופו של בעל החיים בעוד דמו מנוקז מגופו.

 

ישראל מייבאת לפחות 30% מהבשר הקפוא שלה מבתי מטבחיים כשרים בדרום אמריקה, וזאת כאשר רובם משתמשים בהרמה באמצעות אזיקי רגל כשיטה לריסון בעלי חיים. "הכל חי" קוראת למשרד החקלאות של ישראל לאסור על שיטה אכזרית זו של ריסון, גם בבתי מטבחיים בישראל, וגם בבתי מטבחיים שפועלים בחו"ל ומייבאים בשר לישראל.

 

"הכל חי" מבקשת להזכיר לציבור, שהדרך האפקטיבית ביותר למנוע את ההתעללות בבעלי החיים המשמשים בתעשיית הבשר, היא לעבור לתזונה לצמחונית. יתר על כן, לפי דוח של ארגון המזון והחקלאות (FAO) של האומות המאוחדות, בשר, ולא מכוניות, הוא הגורם מספר אחד להתחממות גלובלית. הוא גם הגורם העיקרי לפגיעה החמורה בקרקע ומים. הועדה הבין ממשלתית של האו"ם לשינויים באקלים (IPCC), שזכתה בפרס נובל ושמורכבת ממאות מדענים מרחבי העולם שעוסקים בשינויים באקלים, הדגישה את חשיבותו של השנוי בסגנון ואורח החיים להתמודדות עם אתגר ההתחממות הגלובלית.

 

"אנא איכלו פחות בשר", אמר נציג הועדה הבין ממשלתית לשינויים באקלים, הכלכלן רג'נדרה פצ'אורי, והוסיף שלתזונה שמבוססת על בשר יש גם השלכות שליליות על בריאות האדם.

   

לראש הדף