/* Milonic DHTML Website Navigation Menu Version 5, license number 187760 Written by Andy Woolley - Copyright 2003 (c) Milonic Solutions Limited. All Rights Reserved. Please visit http://www.milonic.com/ for more information. */

 

 

חיפוש

 

 

     
 

English

 

גילויים חדשים על אכזריות חמורה בבשר המסופק לישראל


הודעה לעיתונות

 

 

 
 

תוכן

גילויים חדשים על אכזריות חמורה בבשר המסופק לישראל

 

 


החקלאות המתועשת

שחיטה כשרה

צמחונות וטבעונות

 

הצטרפות
או תרומות

 

15 באפריל 2010, תל אביב

   

 צילום: PETA

  

  ‮ 

"הבשר הכשר המיובא לישראל מוסיף להיות מיוצר תוך שימוש בשיטות הריסון הגסות והאכזריות ביותר בתעשייה", אמר נציג עמותת הכל חי, הרב אדם פרנק, לאחר שצפה בחשיפה בסרט הווידאו שפורסם לאחרונה. "למרות הבטחתו הפומבית של הרב הראשי יונה מצגר, לפני שנתיים וחצי, כי לא תורשה כניסתו של בשר המיוצר בשיטות אכזריות שכאלו לישראל, שמונים אחוזים מן הבשר הכשר המיובא לתחומי ישראל מגיעים מדרום אמריקה, שם נהוג השימוש במערכות הברבריות ביותר בתעשייה לטיפול בחיות".

 

בסרט הוידאו, שצולם על ידי ארגון PETA, אזרחים למען אתיקה בטיפול בחיות, נראים שוחטים ישראלים באחד מבתי המטבחיים הגדולים ביותר בדרום אמריקה כשהם תולים פרות בהכרה מלאה כשראשן כלפי מטה ואחת מרגליהן כבולה, שיטה המכונה "כבילה והנפה". הרב הראשי יונה מצגר ומחלקת הכשרות של הרבנות היו עדים לשימוש בשיטה זו במהלך ביקורי פיקוח שערכו בבתי המטבחיים. תגובתו היחידה של הרב מצגר בעקבות הביקור שערך בינואר האחרון, הייתה ההודעה על כך שניתן להעניק אישור כשרות לבשר המגיע מן המשחטות האלו.

 

בשעה שאכזריות זו נחשפה לראשונה, באמצעות סרט וידאו של PETA משנת 2007, כתב הרב פרנק מכתבים אל הרבנים הראשיים יונה מצגר ושלמה עמר, בשם עמותת הכל חי, אך לא נתקבלה עליהם כל תגובה. עם זאת, דיווחה התקשורת כי בפגישה בין משלחת מטעם הרבנות הראשית, בראשות הרב מצגר, לבין האיחוד האורתודוקסי (גוף פיקוח הכשרות הגדול ביותר באמריקה) תוארו שיטות הריסון האלו כ"קשות ביותר לצפייה", והצדדים הודו כי יש לשים סוף לשימוש בהן.

 

בשיטת הריסון ההומאנית ביותר, עומדת החיה זקופה ורגועה עד לרגע בו מתבצע החיתוך, אך הרבנות בישראל דורשת כי החיה תהיה הפוכה בכדי שהחתך יתבצע בתנועה כלפי מטה. בשר תחת הכשר גלאט-כשר הנצרך על ידי חרדים מחוץ לישראל, נשחט בשיטת המכלאות בעמידה, עובדה המוכיחה כי דרישה זו אינה הכרחית.

 

כאשר הביע הרב מצגר את דאגתו לשיפור רווחתם של בעלי החיים המשמשים לאספקת בשר כשר לישראל, לפני שנתיים, הוא סיפר לעיתונות על שיטת הומאנית יותר של היפוך, המאושרת על ידי הרבנות ונמצאת בשימוש במפעלי שחיטה כשרה בארה"ב ובאירופה. שיטה זו עושה שימוש בכלובים ההופכים את החיה בטרם השחיטה. "עם זאת, הצעד היחיד שנקט הרב מצגר", אמר הרב פרנק, "היה להפגש עם יבואני בשר כשר בישראל – אותם האנשים שיצטרכו לשלם על השינוי – בכדי לבקש מהם להעביר רפורמה שכבר בוצעה על ידי יצרני בשר בשחיטה כשרה ברחבי העולם".

 

הרב מצגר מאשים את יבואני הבשר בהתאכזרות מתמשכת זו, אך זוהי למעשה מחלקתו שלו אשר מפקחת ומשווקת את המוצרים המיובאים. כל השוחטים בדרום אמריקה נמצאים תחת השגחתה של הרבנות, וכל הבשר הכשר המיובא לישראל מדרום אמריקה חייב לקבל את אישור הרבנות. "בהתאם לכך, קוראת עמותת הכל חי לרב מצגר לעשות שימוש בסמכותו בכדי להטמיע את הרפורמות", אמר הרב פרנק. "האחריות וההתקוממות המוסריות כנגד התעללות מתמשכת זו בבעלי חיים מחייבות מעשה כזה, לכל הפחות".

 

לראש הדף